Hellim peyniri “Kıbrıs Peyniri” olarak haziran 2010’da Türk Patent Enstitüsü tarafından tescillenmiş bulunmaktadır. Bu tarihe kadar Türkiye’de üretilen hellim peyniri bundan böyle sadece Kıbrıslı üreticiler tarafından üretilebilecektir. Orta sertlikte, hafif tuzlu kızartılmadan tüketildiğinde kendine özgü ağızda süt tadı bırakan hellim peyniri özellikle yanmaz tavada kızartılarak tüketildiğinde müthiş bir lezzete sahip olur. Yılların deneyim sahibi Kıbrıs’ın önde gelen hellim üreticisi Özlem-Akay süt mamülleri ile uzun yıllara dayanan işbirliğimiz ile Kıbrıs’tan ithal ettiğimiz bu yöresel peynirimizi her zaman aynı kalitede müşterilerimize sunmaktayız. Kıbrıs mutfağında sıcak yemeklerden, çorbalardan, pideden salataya kadar bir çok yemekte kullanılan hellim peyniri artık ülkemizde de pek çok tarifte kullanılmaya başlanmıştır. Vakum ambalajında uzun bir dayanma süresi olan hellim peynirimizi büyük zincir marketlerde bulabilirsiniz.
TÜKETİM TAVSİYESİ
Özellikle tavada veya ızgarada kızartılarak tüketilmesini tavsiye ettiğimiz hellim peynirini kızartmadan önce küpler halinde veya ince dilimler şeklinde doğradıktan sonra 5 ila 10 dakika suda bekletiniz. Kızarttıktan sonra sıcak sıcak kahvaltıda veya salatalarda afiyetle tüketebilirsiniz.
Hellim peynirinin lezzeti harikadır. Bir de, bu peynir, parlıcanla birleşip, fırında pişerse, tadına doyum olmaz. Aslında, tarifini vereceğimiz yemek, bir diyet yemeği. Ama, diyet yapmayanlar da, rahatlık bu tarifi deneyebilirler.
MALZEMELER
– 2 adet küçük boy bostan patlıcanı,
– 2 adet domates,
– 1 küçük paket hellim peyniri,
– 3 diş sarımsak,
– 1 adet etli kırmızıbiber (Paprika),
– Siyah zeytin (her patlıcan dilimine 1 adet) ,
– Zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları yıkayın ve kabuklarını soymadan 1’er cm genişliğinde dilimleyin. Fırınlama işlemini yapana kadar, tuzlu suda bekletin. Sarımsağı soyup dövün ve zeytinyağı ile karıştırın. Fırınınızı en yüksek seviyeye ayarlayın ve ısıtın. Patlıcanları pişireceğiniz fırın tepsisini, bir fırça yardımı ile hazırladığınız karışımı sürerek yağlayın. Patlıcanları tepsiye yerleştirin ve üzerilerin fırça yardım ile yağlayın, 7–8 dakika fırında pişirin. Fakat çok kurumamasına dikkat edin. Domatesleri ve hellim peynirini dilimleyip, her patlıcanın üzerine 1 dilim domates, 1 ince dilim hellim gelecek şekilde dizin. Üzerini julyen doğradığınız biber dilimleri ve zeytinle süsleyin. Hellim peynirleri iyice kızarana kadar pişirin, isteğe göre mısır taneleri ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun…
ENERJİ VE BESİN DEĞERLERİ
- Enerji Değeri304 kcal/100 gr.
- Protein (F:6,38)21,5 %
- Kalsiyum6504 mg/kg
- Fosfor4441 mg/kg
- Karbonhidrat2.8 %
- Yağ (Toplam)22.9 %
Ürünlerimiz BRC Gıda Güvenliği Sistemi Belgelerine sahip tesislerimizde üretilmiştir.
Adres
Telefon
0216 593 90 75