İçeriğe geç

ESKİ KAŞAR

Ülkemizde üretilen ve sevilerek tüketilen bir peynir türüdür eski kaşar yapıldıkta sonra 6 ay süre olgunlaştırılması sonucu tüketime hazır hale gelir. Kalsiyum, fosfor, D vitamini, protein ve çinko bakımından oldukça zengin dir. Kaşar peyniri adını İbranice kaşer yada koşer sözcüğünden alır. Amerika ve Avrupa da genel olarak İtalyan tipi peynir adı ile tanınır. Başta balkan ülkeleri ve İtalya olmak üzere Macaristan, Kafkasya yöresinde yaygın olarak üretilir ve tüketilmektedir.

Firmamızda uyguladığımız gıda güvenliği ile eski kaşar peynirlerimizi çuval içinde veya açıkta bırakarak olgunlaşmasını gerçekleştirmiyoruz. Özel olarak üretilen vakum ambalajlarda olgunlaşması sağlanarak müşterilerimizin tüketimine sunulmaktadır. Kars’ta eski kaşar peynirinin yapımı Cumhuriyet’imizin kuruluşunun ilk yıllarına dayanmaktadır. Kaşar peynirinin, yağ ve protein bakımından zengin olan koyun sütü ile inek sütünün karıştırılması sonucu elde edilir.
Sert peynir grubundan olan Kars Gravyeri ve Eski Kaşar Peyniri insanların kemik sağlığı ve gelişimi için en temel ihtiyaçtır.

 

Adres
İTOSB Recep Bilal Hancı Cad. No:3 Tepeören Tuzla /İstanbul
Telefon

0216 593 90 75