Olgunlaşma süresi 6 aydan 2 yıla kadar devam eder. Fermentasyon tam olduğu için hazmı kolaydır. Vitamin ve mineraller özellikle kalsiyum ve fosfor bakımından oldukça zengin olan gravyer peyniri hem çok besleyici hemde kendine özgü lezzetiyle damak tadına önem veren kişilerin vazgeçemeyecekleri bir üründür. Peynir ve şarabın yıllanmışı mukbul olup bu özelliği sadece gravyer peynirinde bulabiliriz. Gravyerde aynı şarap gibi özel mahzenlerde muhafaza edilir. Meşhur Fransız Fromage Föndü yemeği şarap ve gravyer ile yapılır.
Gravyer peyniri yabancı peynirlerin memleketimizde yapılan en tanınmış cinsidir. İnek süründen yapıldığı için memleketimizde özellikle Kars şehrimizde imal edilmektedir. Orjin ülkesi İsviçre’ dir. Gravyer peynirinin yapılması büyük bir itina ister ve bu itina daha süt veren inekten başlar. Bunun için ineğin mutlaka merada otlamış olması, pancar veya arpa küspesi, bekletilmiş ot yememiş olması önemlidir. Ülkemize gelişi ile ise 1. dünya savaşı sırasında Kars’ı istila eden Ruslar ile kültürel etkileşim sonucu yapımı öğrenilmiştir.
ENERJİ VE BESİN DEĞERLERİ
- Enerji Değeri424 kcal/100 gr.
- Enerji Değeri1772 kj/100 gr.
- Protein31,13 %
- Kalsiyum1196 mg
- Fosfor580,84 mg/kg
- Karbonhidrat0,73 %
- Yağ (Toplam)33 g
Ürünlerimiz BRC Gıda Güvenliği Sistemi Belgelerine sahip tesislerimizde üretilmiştir.
Adres
Telefon
0216 593 90 75